Előfizetői tartalom

Külföldön pörög, Magyarországon nagyot csökkent a faktoringpiac

Portfolio
A faktoring ágazat összességében sokkal sikeresebben élte meg az általános pénzügyi válságot, mint más pénzügyi szektorok. Ugyanakkor a nem egyszer két számjegyű növekedést felmutató külföldi piacokhoz képest Magyarországon a bruttó faktorált forgalom 2013-ban 8%-kal csökkent, gyakorlatilag a 2007-es szintre csökkent. A piaci verseny új szereplők miatt is élesedik, 2014-et már a fordulat évének tartják - derül ki a Magyar Faktoring Szövetség közleményéből.

Nemzetközi trendek A 2013. évi és azt megelőző időszak nemzetközi faktoring statisztikája azt mutatja, hogy a faktoring ágazat összességében sokkal sikeresebben élte meg az általános pénzügyi válságot és a rá következő globális recessziót, mint az egyéb pénzügyi szolgáltatást kínáló szektorok. A világ faktoring forgalma közel 5 %-kal bővült 2013-ban a megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés