Előfizetői tartalom

London: csaknem 1000 milliárd ütheti a devizahitelesek markát

Portfolio
A JP Morgan becslései szerint 775 milliárd forintot bukhatnak a bankok a devizahiteles csomag miatt, amennyiben nem sikerül bizonyítaniuk a bíróságokon, hogy egyoldalú kamatemeléseik tisztességesek voltak. Szentiványi Nóra londoni elemző úgy véli, a bankok forintban lévő többletlikviditása a devizahiteles csomag és az MNB önfinanszírozási programja miatt összességében a negyedére eshet.

Az MNB 700-900 milliárd forintos becslését pontosítva a JP Morgan elemzője 775 milliárd forintos pénzvisszatérítésre számít a bankok felől a hitelesek felé, amennyiben a bankoknak nem sikerül bizonyítaniuk igazukat. Mivel ezt döntően tőkeleírás formájában kaphatják meg az ügyfelek, a devizahitelesek tőketartozása 15-20 százalékkal csökkenhet 2014 végére. Az elemző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés