Előfizetői tartalom

Magyar leánybankja húzta le az Erste profitját

Portfolio
Az elemzői várakozásoktól némileg elmaradó első negyedéves eredményt tett közzé ma reggel az Erste Group. A bevételek kisebbek, a céltartalék-képzés viszont magasabb lett a vártnál, nagy meglepetést azonban vélhetően nem okoz a piac számára a gyorsjelentés. Az osztrák bankcsoport régiós érdekeltségei közül részben a bankadó miatt éppen a magyar leánybank teljesített a legrosszabbul, hiszen közel 8,5 milliárd forintnak megfelelő veszteség képződött a banknál, miközben nem teljesítő hiteleinek aránya 13,5%-ra nőtt. Rajta kívül csak az ukrán leánybank lett veszteséges.

260,6 millió euró lett az első negyedévben az Erste Group nettó eredménye, ami 3%-kal marad el a várttól, 6%-kal az egy negyedévvel korábbitól, 2%-kal azonban magasabb a 2010 hasonló időszakában mutatottnál. Az osztrák és a magyar bankadó összesen 47,9 millió euró értékben rontotta a bankcsoport eredményét, a hitelezési aktivitás jelentős fellendülése ugyanakkor még nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés