Előfizetői tartalom

Marad a több biztosítós modell a szlovák egészségügyben

MTI
Pénzhiány miatt elmaradhat az egy egészségbiztosítós modell bevezetése Szlovákiában, mivel a pénzügyi tárca adósságcsökkentésre kívánja költeni a jövő évi költségvetésnek azt a részét, amelyet korábban a magánkézben lévő egészségbiztosítók felvásárlására terveztek fordítani - számolt be az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű napilap kedden.

Az egy egészségbiztosítós modell szlovákiai bevezetésének tervét még 2012 októberben hagyta jóvá Robert Fico kabinetje, amely attól az egészségbiztosítási rendszerbe befolyó források hatékonyabb kihasználását várja. Szlovákiában a legutóbbi adatok szerint az állami tulajdonú Általános Egészségbiztosító uralja az ügyfélpiac mintegy kétharmadát. A többi biztosított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés