Előfizetői tartalom

Megjöttek a számok: nagy tömeg érkezett a BAR-listára

Portfolio
Ismét gyorsuló ütemben nő a Központi Hitelinformációs Rendszerben, közkeletű nevén a BAR-listán lévő magánszemélyek száma - derül ki a friss adatokból. Szeptember végén 896 ezren voltak a BAR-listások, ami 23 ezerrel magasabb szám a június véginél, és csak egy jogszabályi változás miatt marad el egy évvel korábbitól. A változás által nem érintett, élő mulasztással rendelkező BAR-listások száma egy év alatt 13%-kal 832 ezerre nőtt. A mulasztók számának további növekedését a tartósan magas (10,8%-os) munkanélküliség és a tartósan erős (240 forint körüli) frankárfolyam mellett az újabb devizahiteles mentőcsomagok lebegtetése nyomán jelentkező erkölcsi kockázat is okozhatja.

A BISZ Zrt. legfrissebb, június végére vonatkozó adatai szerint jelenleg 896 ezer magánszemély szerepel a BAR-listán, vagyis ennyien vannak azok, akik számára legalább 90 napos, minimálbért meghaladó összegű folyamatos késedelem vagy visszaélés, csalás miatt gyakorlatilag lehetetlen a banki hitelhez jutás. A lista idén február végén volt a leghosszabb, ekkor 939 ezren szerepeltek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés