Előfizetői tartalom

Mi lesz a magyar bankokkal? - Megszólaltak a bankvezérek

Portfolio
A közönség csaknem 40%-a többé-kevésbé egyetértett, mintegy fele pedig inkább vagy egyáltalán nem értett egyet az MNB bankszektorról alkotott jövőképével a Portfolio.hu hitelezési konferenciáján. A bankszektor jövőjéről, bankvezérek részvételével zajló panelbeszélgetésben nagyjából egyetértés alakult ki a jegybank céljairól, a részletekkel kapcsolatban azonban előjöttek a nézeteltérések. Sokan a bankszektor konszolidációjára számítanak, ennek azonban nagy akadálya a túl magas adóterhelés, amely kiolthatja az összeolvadásokból fakadó szinergialehetőségeket is. A kéthetes kötvényekről az állampapírokra történő átállásról a bankvezérek konkrétumok említése nélkül többnyire azt mondták: "folyamatban van". Arra pedig láthatóan felkészültek, hogy a devizahiteles csomag "fájni fog" a bankoknak, igaz, a teherviselő képességük limitált.

2014. május 20. 15:26 Megosztás Vállalati hitelek: van úgy, hogy a bankárnak kuss a neve Nem a refinanszírozási programok (köztük az Eximbank és az MNB) programjai hozzák el a megváltást a vállalati hitelpiacon, fontosak ehhez az új beruházási célok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés