Előfizetői tartalom

Milliárdokat menekítettek biztosításba a magyarok

Portfolio
Egy év szünet után ismét növekedett a magyar biztosítási piac díjbevétele az első negyedévben. A MABISZ adatai szerinti 1,3%-os növekedés mögé tekintve azonban látható: ez lényegében csak néhány biztosító egyszeri díjas életbiztosítási termékének köszönhető. Sem a szerződésszámban, sem a tartós növekedést biztosító folyamatos díjas biztosításokban nem állt meg az évek óta tartó visszaesés. Az egyszeri díjas életbiztosítások növekedése pedig részben valószínűleg a bankbetéteket sújtó kamatcsökkenésnek is köszönhető.

Piac: csalóka díjbevétel-növekedés Évről évre nő az életbiztosítások részaránya a biztosítási piacon, és ez az idei első negyedévben sem állt meg. A 245 milliárd forintnyi díjbevételnek 52%-át hozták az életbiztosítások, így az elmúlt évtizedre visszatekintve ez az első olyan negyedév, amikor az életbiztosítások nagyobb díjbevételt produkáltak, mint a nem-életbiztosítások.Ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés