Előfizetői tartalom

Mit keres egy orosz óriás a magyar és a német bankpiacon?

Harmad akkora költséggel üzemeltethető egy direktbank, mint hagyományos társai - mondja Hámori András. Növekedni akar Magyarországon és a régióban is a még viszonylag újnak számító Sberbank, a legnagyobb orosz bankként ismert hitelintézet ehhez részben az interneten gyűjtött németországi betétekből tervezi előteremteni a forrásokat. A régiós leánybankokat tömörítő Sberbank Europe lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja a devizahiteles csomagról, az orosz-ukrán konfliktus hatásairól és a direktbankok jövőjéről is beszél interjúnkban, amely épp egy budapesti fióknyitás előtt készült.

Portfolio: Magyarországon bankfiókot nyitottak a napokban, Németországban viszont direktbankot indítanak. Ennyire eltér ez a két piac? Hámori András: Magyarországon univerzális bankként vagyunk jelen, míg Németországban egy szűk szegmensben szeretnénk versenyképesek lenni.. Amíg Magyarországon nagyon fontos a fióki értékesítés, a német piacon az internetes lehetőségekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés