Előfizetői tartalom

MKB Bank: ez nem a texasi láncfűrészes sztori

Portfolio
Nem szétdarabolják az MKB Bankot, hanem egy új pénzügyi vállalkozásba helyezik át a projektingatlan-hiteleit. Ezek a bank hitelállományának mintegy negyedét alkotják - mondta a Portfolio.hu-nak Simák Pál vezérigazgató. A jövő évet már feltőkésítve, megtisztulva indíthatja a bank, így - bár a kormányzati terhek megnehezítik a dolgát - jobb eséllyel állhat helyre a jövedelmezősége, és könnyebb lesz a német tulajdonosnak is eladnia.

Portfolio.hu: Mikor várható az MKB Bank szétválasztása "jó" és "rossz" bankra, és miben fog eltérni az új megoldás a kétfajta hitelportfólió eddigi, szervezeten belüli elkülönítésétől? Simák Pál: Bevallom, megkönnyebbültem, hogy nem a szétdarabolás kifejezést használta. Ennek az egész darabolósdinak olyan a hangulata, mint A texasi láncfűrészes mészárlás című...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés