Előfizetői tartalom

Óriási összeget pumpálnak a magyar Erste Bankba

Portfolio
A CIB 15 milliárd forintos tőkeemelése után az Erste Bank is bejelentette: jelentős tőkeemelést hajt végre nála osztrák anyabankja. A hitelintézet 95 milliárd forintos tőkejuttatást kap. Korábban (még az MNB szigorú képletének megjelenése előtt) azt jelezte a hitelintézet, hogy 93 milliárd forintba kerül neki a devizahiteles csomag, a tőkeemelés tehát ezzel lehet szoros összefüggésben.

Az Erste Bank Hungary Zrt. alaptőkéjét 1 milliárd forinttal, a jelenlegi 101 milliárd forintról 102 milliárdra emelik. Ez úgy történik, hogy 1 milliárd darab új törzsrészvényt bocsátanak ki 95 milliárd forintos kibocsátási értéken. A részvények teljes kibocsátási értékét az osztrák anyabank szerdán be is fizette.Az Erste Bank Hungary augusztus 7-én közölte, hogy a fenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés