Előfizetői tartalom

Óriási törés a magyar bankszektorban

Marsi Erika, Nemzetközi Bankárképző Központ
A bankszektor rövid távon a jegybank Növekedési Hitelprogramja ellenére sem lesz a gazdaság motorja. A pénzintézetek aktivitásának szűkülése 2010. év eleje óta folyamatos, és ez az idei év első félévében sem szakadt meg. A hitelintézeti szektor portfóliójának minősége továbbra sem javul, ami ugyancsak sötétebbre színezi az egyébként is borús képet.

A Nemzetközi Bankárképző Központ elemzésének főbb üzenetei: - 2013 első félévében csökkent a hazai bankok hitelállománya, a devizaállományok erőteljes leépülésével - a problémás hitelállomány tovább nőtt - a hitelintézeti szektor nem egységes, egyedi szinten jelentős különbségek láthatóak, például a jövedelmezőségben - szektorszinten a jegybanki intézkedések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés