Előfizetői tartalom

Összeomlás után - Így néznek ki most a lakáshitelek

Még mindig több lakáshitellel tartozik a magyar lakosság, mint 2008 nyarán, és magasabb a devizahitelek aránya is. Óvatosabbá váltak azonban a családok és a bankok is: öt évvel ezelőtt még 7,5 millió forintot, tavaly már csak 3,7 millió forintot vettünk fel átlagosan használt lakás vásárlására, persze szinte kizárólag forintban. Érdekesség, hogy tavaly a hitelek kevesebb, mint a felét nyújtották csak a kereskedelmi bankok, jelentősen nőtt velük szemben a lakástakarék-pénztári hitelek jelentősége. A piaci kamatok ma is nagyon magasak, állami támogatással azonban kedvező kamatok is elérhetők. Cikkünkben összefoglaljuk a magyarországi lakáshitelekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Kiemelt téma lesz a lakáshitelezés a Portfolio.hu május 8-ai konferenciáján. Jelentkezzen! Összeomlott a magyarországi lakáshitelezés. 2012-ben mindössze 56 ezer darab lakáscélú hitelt vettek fel Magyarországon a családok, amennyiben nem vesszük figyelembe a meglévő hitelek kiváltására (leginkább a tavaly februárig igénybe vehető kedvezményes végtörlesztésre) igénybe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés