Előfizetői tartalom

Shortosokat pusztított a Goldman

Portfolio
Tisztességtelen kereskedési gyakorlatot folytatott a Goldman Sachs 2007-ben a jelzálog fedezetű értékpapírok CDS-piacán - állítja egy amerikai szenátor az ügyben előkerült elektronikus levelekre hivatkozva. A vádak szerint a bank a jelzálog fedezetű értékpapírok short pozícióinak tömeges “kinyírására" (short squeeze) játszott, hogy ezzel vigye a mélybe a később sokat fizető CDS-ek árát.

A Goldman Sachs egyik vezető CDS-piaci brókere egyes befektetők pozícióinak “legyilkolására" szólította fel kollégáit a jelzálog fedezetű értékpapírok piacán - derül ki az előkerült emailekből. Carl Levin, a szenátus egyik vizsgálatot folytató albizottságának elnöke szerint visszaélés történt, bár ebben az időben még nem volt szabályozva a CDS-piac. A Goldman...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés