Előfizetői tartalom

Válságban az életbiztosítás - Merre tovább?

Portfolio
A Portfolio.hu Biztosítás 2013 konferenciáján az életbiztosítási üzletág helyzetéről is vitát folytattak a szakma képviselői. A pénzügyi válság előtti aranyévek visszatérésének esélyeiről és a jutalékrendszerek értékesítésben betöltött szerepéről is szó esett egy kerekasztal beszélgetés során, amelyen Dr. Bogdánffy Péter (Brokernet), János Zsolt (FECIF), Lányi András (UFS group), Oláh Attila (ING) és Raveczky Zsolt (Erste) vett részt.

Új jutalékrendszer, transzparencia és képzett tanácsadók kellenek János Zsolt a kerekasztal beszélgetés megkezdése előtti előadásában kifejtette: "Hogy milyen költségstruktúra miatt lehet esetleg negatív hozamú egy termék? Néhány nappal ezelőtt Németországban 4 nagy biztosítónak a unit-linked termékeit vizsgáltuk meg: 15 éves szerződések, mindegyik "víz alatt" van....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés