Előfizetői tartalom

Végtörlesztés: kimaradnak "a szegénység vámszedői"?

Portfolio
Csányi Sándor szerint a "szegénység vámszedői" a hitelközvetítők, akik most mégis a forinthitelek kiajánlására készülnek. A hitelközvetítőknek a magyar jelzáloghitelezésben betöltött szerepe erősen vitatott, ezért is érdekes, vajon a következő hónapok devizahitel-kiváltási hullámában milyen szerep hárul rájuk. A törvény szerint csak díjmentesen végezhetik munkájukat (akár a bank, akár az ügyfél a megbízó), és egyéb, nem pénzbeli juttatást sem nyújthatnak munkájukhoz. Kíváncsian várjuk, szigorú felügyeleti kontroll támogatja-e majd a jogszabályalkotó nagyon is jogos szándékát a szokásos közvetítői jutalékmotivációk háttérbe szorítására.

"A hitelközvetítők a szegénység vámszedői" - mondta Csányi Sándor a minap a Budapesti Corvinus Egyetemen, hozzátéve: "Nem a bankszektor vezette meg ezeket az embereket, hanem a hitelközvetítők ... és most ezek a hitelközvetítők forinthitelek kiajánlására készülnek". Kemény szavak ezek, de ami még inkább feltűnő, hogy az OTP-vezér tud valamit, ami a végtörlesztésről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés