Előfizetői tartalom

Fény derült az adózatlan vagyonokat rejtő számlákra

Portfolio
A NAV-nak a bankoknak kötelező adatot szolgáltatniuk, ha adott negyedévben nyitottak náluk Stabilitási Megtakarítási Számlát, a friss statisztikák szerint 2014 első negyedévében 74 számlát nyitottak, amire az ügyfelek 6,2 milliárd forintot helyeztek el. Mindez azt jelenti, hogy egyelőre a privátbanki ügyfelek voltak aktívak a számlanyitások terén, a bankok tájékoztatása alapján felfutásra az év hátralévő részében lehet számítani. Egyes vélemények szerint a következő években több százmilliárd forint is a számlákra kerülhet, ettől viszont még nagyon távol vagyunk - írja a Napi Gazdaság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által küldött adatok alapján 2014 első negyedévében az egyes bankoknál elérhető Stabilitás Megtakarítási Számlára (SMSZ) 6,185 milliárd forint érkezett, a negyedév során 74 számlát nyitottak az ügyfelek. A NAV annyit közölt, hogy a törvényi kötelezettségnek megfelelően április 12-éig 3 bank küldött információt az SMSZ-ekről, azt viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés