FONTOS Nincs megállás, tovább vágta a kamatot az MNB!
 
Előfizetői tartalom

Nagyon kockázatos a ciprusi nagybetétesek megsarcolása

Portfolio
A hét korábbi részében az Eurocsoport vezetője Luxemburg ellen is felszólalt, mint elmondta a túlságosan nagy bankrendszer komoly kockázatokat jelent és megerősítésre szorul. A luxemburgi pénzügyminiszter a Spiegelnek adott interjújában válaszolt, mint elmondta, nagy hiba volt a ciprusi nagybetéteseket bevonni az ország megmentésébe. Luc Frieden szerint minden olyan intézkedést el kellene kerülni, amely a betétesek bizalmát megrengeti. A ciprusi mentőcsomag pedig oda vezet, hogy a befektetők az eurózónán kívüli célpontokat fogják keresni.

A ciprusi mentőcsomag kapcsán az Európai Unióban heves vita bontakozott ki arról, hogy egy esetleges bankcsőd esetén milyen szerepet is szánjanak az egyéni felelősségvállalásnak, vagyis a magánbefektetők a kimentésből milyen részt vállaljanak. Nagyon úgy tűnik, hogy az EU a 100 ezer eurós betétek mellett kiáll, azonban az efeletti betétesek esetében nem zárkózik el attól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés