Előfizetői tartalom

Rajonganak a profik a Telekomért

Portfolio
Májusban kismértékű csökkenést mutatott a BUX index, a hazai alapkezelők pedig rövid és hosszabb távon sem várnak jelentősebb elmozdulást a magyar tőzsdemutatóban - derül ki a Portfolio legfrissebb havi felméréséből. Összességében a részvénypiacokkal kapcsolatos kilátások valamelyest javultak, ami megmutatkozik a részvények, mint eszközosztály saját benchmarkhoz képesti súlyozásában is. A legkedveltebb magyar részvény továbbra is a Magyar Telekom, immár hatodik hónapja.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Allianz, Budapest, CIB, Concorde, Dialóg, Diófa, Equilor, Erste, Generali, K&H, MKB, Quaestor.Lemaradó volt a magyar tőzsdeAmerikában, a világ vezető tőkepiacán nem volt érdemes a "sell in may" jelenségre alapozva májusban kiszórni a részvényeket, a vezető tőzsdeindexek ugyanis tovább emelkedtek, az S&P 500 index több mint 1 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés