Rakétatámadás? Csőre töltött védelmi rendszer? - Kit érdekel! Percről-percre

2017. augusztus 11. 22:20    
nyomtatás
 
Az amerikai tőzsdék kivétel nélkül erősödtek azt követően, hogy csütörtökön komolyabb eséseket láthattunk a részvénypiacokon is. Pénteken az sem zavarta a befektetőket, hogy egyre feszültebbé válik a helyzet az Egyesült Államok és Észak-Korea között.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Erősödéssel zárta a hetet Amerika 2017.08.11 22:20

Az amerikai részvényindexek kivétel nélkül erősödéssel zárták a hét utolsó kereskedés napját: a Dow Jones 0,1 százalékot, az S&P 500 értéke 0,2 százalékot, míg a Nasdaq értéke 1,1 százalékot emelkedett. Ugyanakkor a teljes hetet figyelembe véve elmondható, hogy a Dow Jones és az S&P 500 március óta, míg a Nasdaq június óta nem teljesített ilyen gyengén.

Rakétatámadás? Csőre töltött védelmi rendszer? - Kit érdekel! 2017.08.11 19:54

Javult a befektetői hangulat csütörtökhöz képest, amikor az amerikai részvényindexek értéke május óta nem látott mértékben csökkent. A piaci szereplők annak ellenére vásárolnak az irányadó tőzsdéken, hogy Donald Trump amerikai elnök Twitteren jelezte: csőre töltöttek, vagyis felkészülten várnak egy esetleges észak-koreai rakétatámadást. Ezzel pedig csak tovább növelte a két ország közötti felszültséget.

A Dow Jones és az S&P 500 értéke 0,2 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,6 százalékot erősödött.

Rakétatámadás? Csőre töltött védelmi rendszer? - Kit érdekel!

Rakétatámadás? Csőre töltött védelmi rendszer? - Kit érdekel!

Rakétatámadás? Csőre töltött védelmi rendszer? - Kit érdekel!

10 éve nem történt ilyen a magyar tőzsdén 2017.08.11 17:45

Nagy nyomás alatt voltak a tőzsdék, ami nagyrészt az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti feszült viszonynak volt betudható. Ennek eredményeképp a befektetők a menekülőtermékek felé fordultak, így az arany árfolyama idei csúcsdöntésre készül, a japán jen pedig erősödik a vezető devizákkal szemben. Volt jó hír is pénteken, az OTP 10 000 forinton zárt, miután erős negyedéves számokat tett közzé.

tovább a cikkhez...

Alig éledezik az infláció Amerikában, megütötték a dollárt 2017.08.11 14:38

Az előzetesen várt 1,8 százalék helyett csak 1,7 százalék volt az infláció júliusban az Egyesült Államokban. Ez pedig ismét a Fed óvatosságát támaszthatja alá, nem is véletlen, hogy hirtelen megütötték a dollárt a hírre.

tovább a cikkhez...

Trump: csőre töltöttünk, ha Észak-Korea támadna 2017.08.11 13:41

Az Egyesült Államok felkészült a válaszcsapásra Észak-Korea ellen - jelentette be pénteken a Twitteren Donald Trump amerikai elnök.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium