Előfizetői tartalom

Remek helyzetfelismerés vagy profi összeesküvés

Portfolio
A Nissan kihasználta a Mitsubishi szorult helyzetét és megszerezte az irányítást a rivális japán gyártó felett. Röviden így lehetne összefoglalni azt a 2,2 milliárd dolláros megállapodást, amit most kötött a két autógyártó. Persze az ügy ennél sokkal pikánsabb, a Mitsubishi árfolyama ugyanis azt követően omlott össze, hogy a Nissan mérnökei jelezték, a konkurens járműveinél mért fogyasztási adatok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Megszületett a megállapodás arról, hogy a Nissan 2,2 milliárd dollárt invesztál a Mitsubishi Motorsba, így 34 százalékos részesedéssel fog rendelkezni a japán autógyártóban. A befektetésnek köszönhetően a Nissan: (1) lesz a Mitsubishi legnagyobb tulajdonosa, (2) kontrollálhatja a működést, (3) négy vezetőt delegálhat a Mitsubishi igazgatóságába. A nagybevásárlásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés