Rendszám kerülhet a robogókra, és véget érhet a trükközés a zöld rendszámmal

2017. január 11. 09:17    
nyomtatás
 
Várhatóan szűkülni fog azoknak a járműveknek a köre, amelyekre zöld rendszámot lehet igényelni. A Nemzetgazdasági Minisztérium ugyanis arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a technológia fejlődése miatt indokolttá vált néhány módosítás bevezetése. Közlekedésbiztonsági okokból változás várható a segédmotoros kerékpárok esetében is, a jövőben ezekre a járművekre is rendszám kerülhet.Már dolgoznak a Nemzetgazdasági Minisztériumban azon, hogy a jövőben szűköljön azoknak a járműveknek a köre, amelyekre zöld rendszámot lehet igényelni. A cél, hogy a nagyobb károsanyag-kibocsátású hibrideket kiszűrjék a rendszerből. Ennek érdekében vagy megemelik majd a hatótávolságot, amelyet tisztán elektromos módban teljesíteni kell az adott járműnek a zöld rendszám megszerzéséhez, vagy pedig csökkentik a kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás felső küszöbét. A lépésre nagy szükség van, ugyanis sokakban felháborodást keltett, hogy a zöld rendszám azonos kedvezményeket biztosított egy helyben zéró emissziós jármű és egy több száz lóerős belsőégésű motorral szerelt jármű tulajdonosának.

A segédmotoros kerékpárok esetében is változás várható, jelenleg ugyanis a két- és háromkerekű segédmotoros kerékpárok hatósági jelzés nélkül vehetnek részt a közúti forgalomban, a fejlesztési tárca viszont közlekedésbiztonsági okokból indokoltnak tartja a segédmotorok rendszámosítását. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a rendszámosítás jelentős, a motorkerékpár értékéhez képest aránytalanul nagy költségeket róhatna az üzembentartókra, így valószínűleg jogszabály-módosításokra és egy egyszerűsített, költségkímélő eljárásrend bevezetésére lesz szükség.

Címlapkép forrása: MTI, Marjai János

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírÁllásajánlatok
Marketing munkatárs
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium