Ugrik a Duna House árfolyama a tegnapi bejelentésre

2017. március 13. 11:09    
nyomtatás
 
A DH szerződést kötött arról, hogy összesen 2,2 millió euróért további 50 százalékos részesedést szerezzen a MyCity ingatlanfejlesztőben, így a tranzakció lezárását követően annak 100 százalékos tulajdonosává válik.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Update: emelkedik az árfolyam


Tegnap tette közzé a Duna House, hogy 100 százalékos tulajdonosává válik a MyCity-nek, a hírnek örülnek a befektetők, a Duna House árfolyama ma már 4,3 százalékos pluszban is állt, jelenleg 2,8 százalékos pluszban áll a DH.

Ugrik a Duna House árfolyama a tegnapi bejelentésre


Ingatlanfejlesztésben erősít a Duna House


A Duna House 2017. március 12-én szerződést kötött az Eldar Investments Ltd.-vel a MyCity Residential Development Kft. további 50 százalékos üzletrészének megszerzéséről, a szerződéses feltételek pénzügyi rendezését követően a DH a MyCity 100 százalékos tulajdonosává válik. A szerződés szerinti teljes kifizetés összege 2,2 millió euró, amiből 1 millió euró az üzletrész vételára, 1,2 millió euró pedig az Eldar korábbi finanszírozási tevékenységéből adódó, MyCity-vel szemben fennálló tagikölcsön- és kamat-követelésének vételára.

A MyCity négy leányvállalattal és egy közös vezetésű vállalattal rendelkezik. A tranzakció eredményeképp a DH irányító befolyást szerez a Pusztakúti 12. Kft., a Reviczky 6-10. Kft., a Zsinór 39 Kft. és az IH Project X Kft. felett is, a Hunor utca 24. Kft. pedig a DH közös vezetésű vállalatává válik. Ezeknek a projekttársaságok célja a Budapest különböző pontjain folyamatban lévő ingatlanfejlesztési projektek (Forest Hill, Reviczky Liget, Irisz Ház, MyCity Residence) megvalósítása.

A DH vezetőségének megítélése szerint a MyCity keretein belül megvalósuló ingatlanfejlesztési tevékenység megfelelően halad és növekvő részt kíván vállalni ezekben az ingatlanfejlesztési projektekben.

A MyCity 50 százalékos üzletrészének vételárát a vezetőség kedvezőnek ítéli meg. A MyCity akvizíciója révén a DH ingatlanfejlesztői piacot jellemző kockázatoknak való kitettsége az elérhető fejlesztői profit megnövekedett összegével összehangban nő. A vezetőség az ingatlanfejlesztési tevékenységet jellemző kockázatok közül elsősorban az emelkedő építési költségekre fókuszál. A vezetőség véleménye szerint az építési költségek emelkedését ellensúlyozni tudja az értékesítési árak előértékesítési szakasz lezárultát követően lehetővé váló tervezett emelkedése, amelyre elsőként a Reviczky Liget es a Forest Hill esetében kerülhet sor, amennyiben a jelenlegi piaci környezeti feltételek nem romlanak. A folyamatban lévő projekteket érintő vásárlói érdeklődés erős és a vezetőség a közeljövőben sem valószínűsít negatív piaci fejleményeket.

A MyCity feletti irányító befolyás megszerzését követően a DH konszolidált pénzügyi kimutatásaiban mind a MyCity, mind pedig annak projekttársaságai (a Hunor utca 24. Kft. kivételével) teljes körű konszolidálásra kerülnek. A teljes körű konszolidálás eredményeképpen többek között a DH Csoport konszolidált mérlegében jelentős összegű készletek és befektetési célú ingatlanok illetve ezek finanszírozásával összefüggésben bankhitelek kerülnek kimutatásra. Az ezen bankhiteleket biztosító garanciák non-recourse jellegűek, azaz érvényesíthetőségük nem terjed túl a MyCity-n és annak projektársaságain.

(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium