Előfizetői tartalom

Sajnálhatod, hogy ebből a buliból kimaradtál

Gayer Attila, CFA
Az utóbbi hónapokban látványosan erőre kaptak a globális fejlődő részvénypiacok, az idei évi teljesítményeket elnézve pedig azt láthatjuk, hogy verik már a fejlett piaci részvényeket. Bepótolni persze bőven van mit az elmúlt években mutatott csúnya lemaradás után, félő azonban, hogy a mostani rali sem lesz tartós. A fejlődő részvényekre nézve a legnagyobb kockázatot a Fed közelgő kamatemelése jelenti, de nyilvánvalóan számolni kell az egyre látványosabban erősödő dollárral, a zuhanó olajárral, és az orosz-ukrán feszültségek potenciális negatív következményeivel is. Hiába olcsók tehát a fejlett részvények, könnyen lehet, hogy ez még nem az a pont, ahol hosszú távon jó beszállókat találhatunk.

Feltámadtak a fejlődő piacok A hosszú ideje tartó gyengélkedést követően az elmúlt hónapban már a feltámadás jelei mutatkoznak a globális fejlődő részvénypiacokon, az MSCI Emerging Markets index az elmúlt napokban kitört felfelé az évek óta tartó oldalazásból.A fejlődő részvénypiacok az idei év egészét tekintve is jól állnak, hiszen felül tudták teljesíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés