Előfizetői tartalom

Sikerülhet az áttörés a klímaharcban - Ez kellene hozzá

Portfolio
A globális energiafelhasználásból származó szén-dioxid-kibocsátás szintje 70 százalékkal is csökkenthető lenne 2050-ig a maihoz képest, 2060-ra pedig teljes mértékben meg lehetne szüntetni a légkör szennyezésének ezen formáját. Legalábbis ezt állítja a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) és a Nemzetközi Megújulóenergia-ügynökség (IRENA) történetük első közös jelentésében. A dokumentum biztató végkövetkeztetésének valóra váltásához azonban egy sor azonnali jelentős változásra lenne szükség, elsősorban az energiapolitikában.

Lehetséges megvalósítani a Párizsi Egyezményben rögzített célt, és a globális átlaghőmérséklet emelkedés mértékét 2 Celsius-fokon belül tartani 2050-ig - ez talán a legfontosabb megállapítása az IEA és az IRENA közös anyagának. A Párizsi Egyezmény végrehajtása során a fókusznak a globális energiagazdaság dekarbonizációján kell lennie, mivel az emberiség teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés