Előfizetői tartalom

Sikerült a bravúr a németeknek, csődbe vitték a második legnagyobb légitársaságukat

Portfolio
Dübörög az európai gazdaság, bővül a lakossági fogyasztás, az európaiak utazási kedve folyamatosan nő, ráadásul alacsony az üzemanyagár, azt gondolnánk, hogy csoda, ha ilyen környezetben nem keresi magát degeszre egy légitársaság. Pedig van ilyen, sőt, a második legnagyobb német légitársaságnak, az Air Berlinnek még az a bravúr is sikerült, hogy csődbe menjen akkor, amikor sokan a légitársaságok egyik aranykoráról beszélnek. Fapadosnak túl drága, hagyományos légitársaságnak meg túl fapados volt, az Air Berlint egyértelműen félremenedzselték. A légitársaság eszközei azonban értékesek, nem véletlen, hogy hat vásárló jelentkezett be az Air Berlinért.

Mi folyik a légiközlekedésben?Az olajár alacsony, a globális gazdaság pedig még mindig növekszik, a kettő együtt pedig kivételesen jó környezetet teremt a légitársaságoknak világszerte. A profitok szárnyalnak (ahhoz képest, amit a légitársaságoknál megszokhattunk) és alapvetően jó most légitársaságnak lenni, még ha nem is a legerősebb profit marzzsal működő szektor:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés