Előfizetői tartalom

Soha nem látott magasságban a magyar tőzsde (TOP 10 sztori - 8.)

2007-ben korábban soha nem látott csúcsra, 30 ezer pont fölé emelkedett a BUX index, ami a jó nemzetközi hangulaton túl az OMV-Mol felvásárlási csatának is köszönhető. Az azt követő bő másfél évben az index elveszítette az értékének a kétharmadát, az OTP közel 90, a Mol pedig több mint 70 százalékot zuhant. Több mint 9 évet kellett várni, hogy a 2007-es csúcs fölé emelkedjen a BUX, ehhez már nem csak az OTP és a Mol, de a Richter nagy menetelése is kellett.

30 000-es BUX akkorKorábbi történelmi csúcsát 2007. július 24-én érte el a BUX, akkor 30 132 pontig emelkedett a magyar részvényindex, ami részben a jó nemzetközi és régiós részvénypiaci hangulatnak tudható be, de egyedi sztorik is hajtották felfelé a BUX-ot. A 2007-ben látott meredek emelkedés gyakorlatilag a két legfontosabb magyar részvénynek, az OTP-nek és a Molnak köszönhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés