Előfizetői tartalom

Soha nem zuhantak még ekkorát az iPhone-eladások

Portfolio
Ma este ismét az Apple-ön a befektetők szeme, az amerikai technológiai óriás ugyanis az amerikai tőzsdék zárása után közzéteszi első negyedéves eredményeit. Az elemzők mind a bevétel, mind a profit szintjén kétszámjegyű visszaesést várnak a január-márciusi időszakra az előző év azonos negyedévéhez képest. A cég legfontosabb terméke, az iPhone eladásai soha nem látott mértékben csökkenhetnek. A legújabb okostelefon, az "olcsó" iPhone SE csak a negyedév végén került az üzletekbe, így ez még nem igazán segítette az eladásokat. Viszont jó hír, hogy jöhetnek akár újabb saját részvény vásárlások és osztalékemelés.

Az iPhoneAz Apple húzóterméke még mindig az okostelefon, a bevételek több mint 60 százaléka származik az iPhone-értékesítésekből. A negyedév végén mutatta be legújabb okostelefonját, az olcsóbb iPhone SE-t az Apple, így ezek értékesítéseiből még kevés juthatott az első negyedévre. Az elmúlt hetekben számos elemző csökkentette az iPhone-eladásokra vonatkozó várakozásait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés