Előfizetői tartalom

Sorra söprik le a Paks 2-ről szóló népszavazási kérdéseket

MTI
Újabb hét, a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdés hitelesítését tagadta meg keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Rövid időn belül ez volt a harmadik alkalom, hogy a témában népszavazási kérdéseket nyújtottak be a testületnek, amely azonban az elé kerülő 17 darab kérdésből egyet sem talált alkalmasnak arra, hogy referendumra bocsássa.

Az NVB döntéseiben több kérdésnél hivatkozott arra, hogy nem felelnek meg a választópolgári és jogalkotói egyértelműség követelményének. Egyes döntéseknél az NVB arra is hivatkozott, hogy a kérdéssel megjelölt időtáv túlmutat a népszavazás hároméves kötőerején, illetve hogy a kérdések egy része nemzetközi szerződés végrehajtásába ütközik. A hét kérdést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés