Előfizetői tartalom

Szárnyalt ma Amerika, pedig a hozamok is megugrottak

Portfolio
Mindössze pár percig tartott ma a nagy tőzsdei ijedtség a vártnál magasabb amerikai inflációs adatok után, aztán a vezető tengerentúli indexek a nyitást követően gyorsan ledolgozták a mínuszokat és jelentős pluszba lendültek. Zárásra ez 1,1-1,9%-os szárnyalássá fokozódott. Mindez annak ellenére történt így, hogy közben az amerikai kötvényhozamok is megugrottak a várt feletti inflációs adatra és tartósan magasabb szinteken maradtak. A 10 éves hozam 4 éves csúcsra ugrott ma. Múlt héten még éppen utóbbi miatt szakadtak az amerikai tőzsdék. Közben az olaj is jókora emelkedést produkált, a dollár pedig furcsa módon beszakadt.

2018. február 14. 22:16 Megosztás Furcsa esést produkált ma a dollár Igencsak furcsa az a dolláresés, ami ma délután bekövetkezett a vezető devizákkal szemben és a dollárindexben is látványos, hiszen a várt feletti amerikai inflációs adat élénkítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés