Előfizetői tartalom

Szédületes számok az Apple-től

Hatalmas meglepetést okozott az Apple, amikor közzétette tegnap este negyedik negyedéves számait. A vártnál mintegy 10 millióval több iPhone-t adott el a negyedik negyedévben, miután az iPhone-rajongók ki voltak már éhezve a nagyobb kijelzős okostelefonokra, különösen Ázsiában. 18 milliárd dolláros profittal zárta a cég a negyedévet, aminek szintén örültek a befektetők. A gyorsjelentés főbb pontjai: 75 millió iPhone-t adott el a negyedik negyedévben az Apple, ami minden rekordot megdöntött a cégnél az elemzők csak 66 millió darabos értékesítést vártak az értékesített okostelefonok átlagára is emelkedett az Apple-nél az iPhone 6 Plusnak köszönhetően az iPad értékesítések viszont tovább csökkennek profitszinten csaknem 40%-os növekedésről számolt be az Apple év/év alapon az Apple nettó készpénzállománya 145 milliárd dollárt tett ki a negyedév végén, ami a piaci kapitalizáció ötödének felel meg.

Soha nem adott még el ennyi iPhone-t az Apple Még soha nem adott el annyi iPhone-t az Apple, mint a tavalyi negyedik negyedévben. A számokon az látszik, hogy a vásárlók már ki voltak éhezve a nagyobb kijelzős okostelefonokra az Apple-től is, miután a versenytársak már régóta ontják a piacra a "phableteket". Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus piacra dobásának köszönhetően 74,5...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés