Előfizetői tartalom

Szentgotthárdi csillagok - Százmilliárdokat hozott az önfeláldozás

A szentgotthárdi Opel sorsa 2010-ben dőlt el, amikor a németek úgy döntöttek, hogy hazánkat választják az európai motorgyártásuk központjának, és sok száz millió euró beruházásával megkezdték a már meglévő üzem bővítését. Ennek eredményeként a héten elindult az új Flex-gyárban a harmadik motorcsalád, a kisméretű benzines motorok sorozatgyártása, amelyek biztosítják majd a hazai gyártás jövőjét. Ugyanakkor a helyzet nem volt mindig ennyire rózsás, a válság idején és az azt követő időszakban a dolgozóknak ismét bizonyítaniuk kellett a gyár iránti elkötelezettségüket és áldozatkészségüket, amelyek nélkül egészen biztosan nem valósult volna meg a magyarországi fejlesztés.

A magyar dolgozók megnyerték a németeket. A kezdetek Az Opel/General Motors a jelenleg hazánkban működő négy nagy autóipari szereplő közül elsőként jelent meg Magyarországon, kezdetben autókat és motorokat gyártottak. Két modell került összeszerelésre idehaza, az Astra majd a Vectra. Az alacsony volumen miatt az Opel végül úgy döntött, hogy megszünteti az autógyártását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés