Előfizetői tartalom

Tárgyalni sem engedi az EU-t Németország az orosz gázvezetékről

Portfolio
Az Északi Áramlat két új gázvezetékének megépítésére irányuló beruházás leállítását sürgette hétfőn Brüsszelben Petro Porosenko ukrán elnök az EU-Ukrajna csúcstalálkozót követően. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azonban közölte, több uniós tagállam is markánsan más álláspontot képvisel az ügyben és keresztbe fekszik annak, hogy tárgyalási mandátumot adjanak az Európai Bizottságnak - írja a BruxInfo. Bár Tusk nem nevezte meg a tárgyalásokat blokkoló országokat, nem nehéz kitalálni, hogy Németország is közöttük van.

Az ukrán elnök szerint az Északi Áramlat 2 esetében tisztán geopolitkai jelentőségű beruházásról van szó, aminek szerinte "kereskedelmi és gazdasági szempontból nincs értelme". Az ukrán államfő a huszadik EU-ukrán csúcstalálkozó után tartott sajtótájékoztatón úgy vélte, hogy az orosz földgázt Ukrajna megkerülésével Európába eljuttatni kívánó beruházás Ukrajna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés