Üzlet

Aroon indikátor és oszcillátor

Portfolio
Ki ne álmodozott már arról, hogy előre meg tudja mondani, mikor kezdődik új trend. A Tushar Chande által kifejlesztett Aroon indikátorok ebben, valamint a trend erősségének a meghatározásában nyújtanak segítséget a piaci résztvevőknek.

1 2

Aroon indikátor.
Aki ismeri a piaci trendek irányát, az a kezében tarthatja a tőzsdei kereskedés egyik legfontosabb tudását. Egy ilyen 1995-ben a Stocks and Commodities c. magazinban publikált eszközt ismerhetünk meg az Aroon indikátor képében. Az indikátor neve szanszkritül a hajnal korai fényeit jelenti, utalva arra, hogy segítségükkel már viszonylag korán meg tudjuk állapítani a trend lehetséges irányát.

Az Aroon indikátor felépítése és jelzései
Az indikátor mindkét komponense, a zölddel jelzett bika és a pirossal jelzett medve vonal a 0 és 100-as érték között ingázik. Mindkét vonal egyértelműen jelzi felénk, ha az adott termék huzamosabb ideig egy irányba mozog. Az indikátor periódusának legtöbbször a 10-es és a 20-as értéket választják.
Amíg a zöld színű bika vonal 70 felett tartózkodik, erős emelkedő trendet jelez felénk. Az 50-es érték alá bukva a trend gyengüléséről, míg a 30-as érték alatt tartózkodó indikátor a trend csökkenéséről ad jelet. Folyamatosan emelkedő piacon az indikátor értéke állandóan 70 felett tartózkodik, sokszor a 100-as szinthez tapadva.

Aroon indikátor és oszcillátor


A piros színű medve vonal a bika vonallal ellentétes jelzéseket szolgáltat. A 70-es érték felett erős csökkenő trendről, míg 30-as érték alatt emelkedő trendről kaphatunk visszajelzést. Az 50-es érték alá való bepillantás az indikátor ezen alkotójánál is a trend gyengülését jelenti.
Ez a cikk folytatódik
1 2
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde