58 ezerrel kevesebb a telenoros, mint egy éve

2017. július 17. 08:34  english version   
nyomtatás
 
  • A Telenor-csoport növelte bevételét és profitját a második negyedévben, profitabilitása is jelentősen nőtt
  • A magyar operációban már vannak biztató jelek, az ügyfélszám visszaesése ellenére emelkedtek a bevételek és javult a profitabilitás


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Megemelte várakozását a Telenor


Erős negyedévet zárt a Telenor, soha nem volt még olyan magas az EBITDA és az EBITDA-marzs sem a második negyedévben, mint az ideiben. A jó eredményhez elsősorban az erős norvég operáció, a bangladesi bevételek dinamikus bővülése és a thaiföldi operációnál látott bevételfordulat járult hozzá. A vállalatcsoport bevétele 2 százalékkal 31,5 milliárd norvég koronára nőtt, az EBITDA 12 százalékkal 12,7 milliárd koronára ugrott, az EBITDA-marzs 4 százalékponttal 40 százalékra emelkedett. Az év első felében látott eredmény alapján a menedzsment javított idei várakozásán, bár továbbra is arra számítanak, hogy a bevételek organikusan 1-2 százalékkal nőhetnek, a beruházások pedig a bevételek 15-16 százalékát tehetik ki, az EBITDA-marzs a korábban várt 37 százalék helyett 38-39 százalék körül alakulhat.

Tovább csökkent az ügyfélszám Magyarországon


Vegyes folyamatok zajlanak a magyarországi Telenornál, mert míg az ügyfélszám tovább csökkent, az egy ügyfélre jutó bevételek és a vállalat összes bevétele nőtt, és ennél is nagyobb mértékben emelkedett a cég üzemi eredménye, vagyis tovább javult a profitabilitása. Az ügyfélszám március végéhez képest 18 ezerrel nőtt, de még így is 58 ezerrel kevesebb telenoros volt Magyarországon, mint egy évvel korábban, az előfizetések száma 3,12 millió volt június végén, a visszaesést egyértelműen a prepaid előfizetések számának csökkenése okozza, ott 90 ezres volt a visszaesés, ez alapján a számlás előfizetések száma emelkedett, 1,8 százalékkal, közel 32 ezer darabbal a második negyedévben. Az egy előfizetésre jutó bevétel viszont közel 6 százalékkal nőtt az idei második negyedévben. A magyar Telenor bevétele 4,3 százalékkal 1,15 milliárd norvég koronára emelkedett, az EBITDA 16 százalékkal 382 millió koronára nőtt, ezzel az EBITDA-marzs 29,9-ről 33,3 százalékra ugrott.

(Telenor)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Garázscégből épített autókereskedést az egykori válogatott autóversenyző (x)

A családi vállalkozás veterán autók építésével is foglalkozik. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium