Előfizetői tartalom

Erste: ki kell szállni a Magyar Telekomból!

Portfolio
Az Erste a korábbinál magasabb frekvenciadíjjal számol, és továbbra sem számít arra, hogy a Magyar Telekom az idei és a jövő évi eredménye után osztalékot fizet. Az elemzőház szerint a mostani árfolyamba már be van árazva, hogy a Deutsche Telekom ajánlatot tenne a Magyar Telekom nem nála lévő részvényeire, ez a tranzakció azonban az Erste szerint nem jön létre, így a jelentős kockázatok miatt azt ajánlják a befektetőknek, hogy a mostani szinteken adják el részvényeiket.

A korábbi 41 milliárd forint helyett már 50 milliárd forinttal számol az elemzőház a frekvencia-aukciók költségeként. A Magyar Telekom az Erste szerint a felkínált csomagok közül a legdrágább, A vagy B csomag iránt érdeklődhet, és a D/E/F csomagok közül kettőre is ajánlatot tehet, összesen 37-38,5 milliárd forint a minimum ár ezekért a frekvenciákért, az Erste azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés