Előfizetői tartalom

Hat év alatt 331 milliárd forintot vitt ki a Telenor az országból

A nagy magyarországi távközlési cégek bevételei mérsékelten csökkentek tavaly, a profitjuk viszont megugrott, részben ezért voltak képesek az egy évvel korábbinál jóval magasabb osztalékot fizetni tavaly tulajdonosaiknak. Az osztalékfizetésben ismét a Telenor járt élen, tavaly 33 milliárd, az elmúlt három évben 141 milliárd, az elmúlt hat évben pedig közel 331 milliárd forint osztalékot utalt ki a magyar cég az anyavállalatának.

Egészen jó évet zártak tavaly a magyarországi távközlési cégek, mert bár a szektor bevételei mérsékelten csökkentek, a profitja viszont nagyot emelkedett. A nagyobb vállalatok összesített bevétele (a Vodafone pénzügyi éve március végén zárul, ezért a cég számait nem vettük figyelembe) 4,8 százalékkal csökkent, ezen belül a Magyar Telekomnál részben az energia kiskereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés