Előfizetői tartalom

Jó hírek a Magyar Telekomtól

A nemzetközi befektetői hangulat változásán vagy a magyarországi kamatkörnyezet alakulásán túl két fontos sztori irányította az elmúlt hónapokban a Magyar Telekom árfolyamát: az egyik, hogy nő vagy csökken annak a valószínűsége, hogy a Deutsche Telekom (DT) megvásárolja a még nem nála lévő MTel részvényeket és megtörténik-e a papírok kivezetése, a másik, hogy látszanak-e már a fordulat jelei a vállalat operációjában. Az elsővel kapcsolatban rossz hírek érkeztek a héten, a DT amerikai leányvállalatának az eladása mégsem lesz olyan egyszerű, mint amire sokan számítottak, ez pedig csökkentette annak a valószínűségét, hogy a Magyar Telekom részvényeit kivezessék. A második témával kapcsolatban a befektetők a második negyedéves gyorsjelentést várták, a kérdés az volt, hogy az első negyedévben már látható pozitív folyamatok folytatódtak-e. Jó hír, hogy a bruttó fedezet emelkedett, a működési hatékonyság javult (az év második felében elinduló létszámleépítés további javulást hoz) és valamelyest az eladósodottság is csökkent.

Pozitívumok Az elemzői várakozásoknál magasabb profitszámok A működési eredmény minden elemző várakozását meghaladta A menedzsment megemelte a 2014-es várakozását A cash flowban 2015-től jelentős javulásra számít a felső vezetés Az eladósodottság csökkent, az eladósodottsági ráta közelebb került a menedzsment által kitűzött sávhoz Negatívumok A bevételek visszaesése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés