Előfizetői tartalom

Jóárasítás a Telekomnál - Érdemes már beszállni?

Nem könnyű a Telekom befektetők élete. Azt még megemésztenék, hogy egyre kisebb a vállalat, az energia kiskereskedelem beszántása és a montenegrói leánycég eladása után a korábbinál kisebb lett a cég, és nem nagyon látszik olyan katalizátor, ami miatt a következő években érezhetően nőne a bevétel és a profit. De hogy még az osztalékot sem emeli a Telekom, és be kell érniük 25 fointtal, miközben lenne tér magasabb osztalék kifizetésére? Ezt már nehezen bírják, sokan bedobták a törölközőt, február közepe óta 13 százalékot esett, és ezzel izgalmas beszállási pont közelébe ért az árfolyam. Összegyűjtöttük, hogy miért nem szeretik a Telekom részvényeit a befektetők, és hogy hol érdemes már venni a papírokból.

Mi a baj a Telekommal?Még nem jön a Digi, de... A Digi IPO prospektusában szúrtuk ki, hogy a magyarországi mobilpiacra csak 2018-ban vagy még később lép be a cég, ami alapvetően jó hír a magyarországi távközlési cégeknek, így a Magyar Telekomnak is, hiszen korábban arról volt szó, hogy a Digi már idén márciusban elindul. A sztori azért fontos, mert reális forgatókönyv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés