Előfizetői tartalom

Jönnek az új mobilhálózatok, amik megváltoztatják az életünket

Portfolio
Egymás után tartanak 5G frekvencia aukciókat Európában, a nagyobb piacok közül az Egyesült Királyságban idén júniusban, most pedig Olaszországban licitálhattak a távközlési cégek 5G technológiára is alkalmas frekvenciákra. Az olasz példa azt mutatja, az állam tetemes bevételekre tehet szert, de az is körvonalazódik, hogy a drága frekvenciák miatt a szolgáltatók eladósodottsága tovább emelkedik, profitabilitásuk pedig tovább csökkenhet, miközben egyelőre nem látszik, hogy néz ki működőképes 5G üzleti modell.

Nagy verseny az olasz 5G frekvenciákért5G frekvenciaaukciót tartottak Olaszországban, az ország távközlési szolgáltatói két héten át adhattak be ajánlatokat a frekvenciákra, amelyekből az olasz állam legalább 2,5 milliárd euró bevételre számított. Végül nagy versenyben úgy feltornászták az árakat a licitáló távközlési cégek, hogy a frekvenciákért összesen 6,5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés