Előfizetői tartalom

Nyereséges a Telekom és a Telenor, szenved a Vodafone és a UPC

Tavaly végre elindult a növekedés a hazai távközlésben, a bevételek bővülése mögött részben sikeres növekedési fókuszú üzleti modellek alkalmazása és a lakossági fogyasztás élénkülése áll. Értelmezhető profitot azonban továbbra is csak a Magyar Telekom és a Telenor képes elérni tartósan, a Digi korábban veszteséges volt, de már látszik a fordulat, a UPC és a Vodafone évek óta veszteséges. Nagyjából ez a kép rajzolódik ki a magyarországi távközlési cégek éves beszámolóiból.

Az elmúlt évek számaiból kiolvasható érdekességek: A 6 nagy távközlési szolgáltató összesített bevétele több mint 85 milliárd forinttal (-9%) alacsonyabb volt tavaly, mint a 2008-as csúcson A Vodafone bevételei 14 százalékkal, a Telenoré 20 százalékkal, az Invitelé több mint 40 százalékkal alacsonyabbak, mint a válság előtti csúcsokon Léteznek növekedési modellek:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés