Előfizetői tartalom

Pusztító lehet az internetadó

Portfolio
Első ránézésre ijesztő törénytervezetet tettek közzé tegnap: a kormány internetadó bevezetését tervezi, amely az eddig megjelent sarokszámok alapján brutális mértékű adóterhet jelentene az internetszolgáltatást nyújtó cégeknek. Persze a nyilatkozó politikusok máris finomították az elképzeléseket, Rogán Antal tegnap már egy felső korlát bevezetéséről beszélt, igaz, ennek pontos mértéke egyelőre nem ismert. Az alábbiakban azt vizsgáltuk meg, hogy hogyan hathat a hazai távközlési piac legnagyobb szereplőjére, a Magyar Telekomra az új adó.

20 milliárdot szeretnének Varga Mihály keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány 2015-től kiterjeszti a távközlési adót az internetszolgáltatásra, mivel a telefonálást és üzenetküldés egyre inkább ezen keresztül bonyolítják. A szolgáltatónak nem bevételarányosan, hanem adatforgalommal arányosan kell megfizetnie az új különadót. Az adó mértéke gigabyte-onként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés