Előfizetői tartalom

Tényleg a gatyánk is rámegy az internetadóra?

Újabb adót vet ki a távközlési cégekre a kormány, azaz mégsem, egy korábbit terjeszt ki az internetezésre, ami 20 milliárdot hozhat a költségvetésnek, de lehet, hogy 200-at, de az csődbe vinné az internetszolgáltatókat, akkor legyen inkább csak 20-25 milliárd az adóteher, de akkor kellene egy felső korlát, mondjuk nagyjából ezer forintos, vagy legyen inkább csak hétszázas? Sok itt a kérdés, úgyhogy jöjjön az internetadó szájbarágó!

Mit tervez a kormány? Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz. Az nem kevés pénz. Valóban, ráadásul a teljes magyarországi adóteher sem lenne kicsi: a tavalyi internetforgalmi adatok alapján a gigabyte-onként 150 forinttal felszorozva akár összesen 220 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés