Előfizetői tartalom

Tényleg beszállnának Paks 2-be Mészáros Lőrincék, de más terveik is vannak

Portfolio
A Paksi Atomerőmű bővítésében való részvétel az egyik fő célja a Královopolská Ria (KP Ria) cseh energetikai cégnek, amellyel tegnap lépett stratégiai partnerségre az Opimus Group és a Konzum, a társaság 2015-ben alapított magyarországi leányában pedig a két cég összesen 51 százalékos befolyást szerzett. Ezen túl a társaság, amely a paksi bővítést végző Roszatom stratégiai partnere, a meglévő paksi blokkok rekonstrukciójában és más területeken, például a vegyiparban is lát lehetőségeket - nyilatkozta Ctrirad Necas, a KP Ria elnök-vezérigazgatója a Portfoliónak, aki azt is elmondta, Magyarország megfelelő bázist jelenthet a térségben való további terjeszkedéshez is.

Az interjú legfontosabb pontjai: A KP Ria magyarországi piacra lépését a Paksi Atomerőmű bővítésében való részvételi lehetőség motiválta; Stratégiájuk szerint a projektben való részvétel elengedhetetlen feltétele egy erős helyi stratégiai partner megléte, ez az oka a Konzummal és Opimusszal kötött stratégiai partnerségüknek; A cseh társaság a meglévő blokkok rekonstrukciójában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés