Előfizetői tartalom

Titkos támadásra készülnek a horvátok a Mol ellen

MTI
Egy volt horvát államtitkár szerint a volt kisebbik kormányzó párt, a Híd Függetlenek Listája (Híd) titkos támadásra készült a Mol ellen azzal a céllal, hogy a horvát kormány a lehető legkedvezőbb tárgyalási pozícióba kerüljön az INA visszavásárlását illetően, de a nagyobbik kormányzó párt, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) nem támogatta a tervet. Ante Cikotic, az energetikai minisztérium volt államtitkára ezt az Express című horvát napilapnak nyilatkozta.

A lap pénteki számában megjelent cikk szerint a Molt jogi nyomásnak vetették volna alá. A kormánynak úgy kellett volna módosítania az INA horvát olajipari vállalatról szóló privatizációs törvényt, hogy az európai uniós jogszabályokkal összhangban lehetetlenné tegye a Mol számára a részvények eladását a kormány beleegyezése nélkül. Másrészről komoly összetűzésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés