Előfizetői tartalom

Több orosz gázt vett Európa kevesebbért

Portfolio
A második negyedévben 80 százalékkal esett vissza a Gazprom nettó eredménye az egy évvel ezelőttihez képest, a 48 milliárd rubeles (817,3 millió dolláros) eredmény alaposan elmaradva az elemzői várakozásoktól. Noha az Európa gázfogyasztásának körülbelül harmadát fedező Gazprom-szállítmányok mennyisége tovább emelkedett, elsősorban a rubel árfolyamváltozásai miatt a társaság által Európában realizált átlagos árak csökkentek.

A Reuters elemzői konszenzusa 50,2 milliárd rubeles eredményt prognosztizált 2017 második negyedére. A Gazprom közlése szerint az eredményeket alapvetően negatívan befolyásolta, hogy az árfolyamhatások egyenlege 140 milliárd rubeles veszteséget mutatott az idei második negyedben, szemben a tavalyi hasonló időszak több mint 150 milliárd rubeles nyereségével. A veszteségek a Gazprom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés