Előfizetői tartalom

Történelmi csúcsra megy a magyar tőzsde, jöhet a zuhanás?

Portfolio
A magyar tőzsde megállíthatatlanul erősödött az elmúlt hónapokban, így karnyújtásnyi közelségbe került a 2007-es történelmi csúcs elérése vagy akár túlszárnyalása. Felmerül a kérdés, hogy mi várhat most a magyar tőzsdére. Megnéztük, mi történt a világ vezető részvényindexeivel, amikor a válság kirobbanása előtti csúcsaik közelébe értek.

A 2008-as világválság érzékenyen érintette a nemzetközi pénz- és tőkepiacokat, ez alól a magyar tőzsde sem volt kivétel, amelynek az értéke közel 70 százalékot zuhant bő másfél év alatt a 2007-es csúcsától számítva. Az elmúlt hónapok eszeveszett ralijának köszönhetően viszont már csupán 3 százalékra vagyunk attól, hogy új csúcsra érjen a BUX. Éppen ezért megnéztük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés