Nem volt egyértelmű irány a tőzsdéken Percről-percre

2017. szeptember 13. 17:09    
nyomtatás
 
Tegnap még emelkedtek a tőzsdék Amerikában, azonban ma már némi megtorpanás látszódott a tőzsdéken, a vezető részvényindexek nem tudtak érdemben elmozdulni az előző napi záróértéküktől.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nem volt egyértelmű irány 2017.09.13 17:09

A nap végére sem alakult ki egyértelmű irány a tőzsdéken, a DAX 0,2 százalékos pluszban, míg a brit FTSE 100 0,1 százalékos mínuszban zárta a napot.A BUX némileg felülteljesítőként 0,1 százalékos pluszban zárt, ami a blue chipek közül főként a Mol 0,7 százalékos erősödésének volt betudható. A többi nagypapír közül az OTP 0,1 százalékot, a Richter 0,3 százalékot, míg a Magyar Telekom papírjai 0,4 százalékot estek.

Tovább esik az Apple 2017.09.13 16:00

Amerikában is hasonlóan eseménytelenül indult a nap, mint az európai tőzsdéken, azonban az egyedi részvények között már látni izgalmakat: a tegnapi iPhone bemutatót úgy néz ki összeségében negatívan értékelték a befektetők, ugyanis a tegnapi közel fél százalékos esés után ma is már 1,1 százalékos mínuszban állnak a papírok.

Kilőttek a kispapírok 2017.09.13 12:18

Amíg a blue chipeknél nem látni nagyobb elmozdulást, addig a kispapírok kilőttek, az Appeninn 8 százalékot, a Konzum 3 százalékot, míg az Opus papírjai 2 százalékot emelkedtek.

Az emberiség elleni bűntett a Bitcoin, avagy így kell profin ledumálni az árfolyamot 2017.09.13 11:57

Rendesen püfölik az elmúlt napokban a Bitcoint, múlt héten a kínai para miatt szakadt be az árfolyam, tegnap pedig a JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon rúgott bele a szuperpénzbe.

tovább a cikkhez...

Robbantani készül a magyar Erste Bank 2017.09.13 10:34

A fogyasztási hitelezésben, a brókercég beolvasztásával létrejövő új pénz-, tőkepiaci és vagyonkezelési divízióban, a mikrovállalati szegmensben és a digitalizációban tör előre a leginkább az Erste Bank retail üzletága - hangzott el a társaság mai sajtóeseményén.

tovább a cikkhez...

Nincs egyértelmű irány 2017.09.13 10:31

Továbbra sem tudunk semmi érdemlegesről beszámolni a tőzsdéken, index-szinten gyakorlatilag semmi mozgást sem látni, de az egyedi részvények közötti sincsenek nagyobb elmozdulások.

Elárulta a Mercedes, mekkorát fog bukni az elektromos autózás miatt 2017.09.13 10:28

Angela Merkel a választási kampány hajrájában folyamatosan ostorozza a német autógyártókat

A nyomásgyakorlás szemmel láthatóan működik, de az autógyártókat sem kell félteni, a Daimler vezére feleződő profitmarzsról és megszűnő német munkahelyekről beszélt

A német luxusautó-gyártó volt az első az iparágban, amely elárulta, milyen hatással lesz a profitabilitására az elektromos autózás

tovább a cikkhez...

Esik a DAX 2017.09.13 09:01

Ahogy arra számítani lehetett eséssel indult a hét Nyugat-Európában, a DAX 0,2 százalékot, míg a francia CAC 40 0,1 százalékot esett. A magyar piacon egyelőre nem látni egyértelmű irányt, a BUX az előző napi záróértéke környékén oldalazik. A blue chipek közül az OTP 0,3 százalékot esett, míg a Mol 0,1, a Richter 0,3, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékot erősödött.

Megtorpantak a tőzsdék 2017.09.13 08:10

Mik az előjelek a tőzsdéken?

  • Tegnap Amerikában tovább emelkedtek a tőzsdék, az S&P 500 értéke például új csúcsra emelkedett. Nagy hír volt tegnap, hogy Tim Cook bemutatta az iPhone 8-at, és egy arcfelismerős, beágyazott valóságos, vezeték nélküli töltős iPhone X-et. A befeketők egyébként annyira nem voltak elragadtatva a bemutatótól, az Apple árfolyama 0,4 százalékot esett.

  • Nincs egyértelmű irány ma reggel az ázsiai tőzsdéken, a pénzügyi papírokkal az élen a Nikkei 0,4 százalékot emelkedett, míg a hongkongi Hang Seng 0,7 százalékot esett, a kínai Shanghai Composite pedig nem mutat érdemi elmozdulást.

  • Az elmúlt napok emelkedése utána ma már némileg megtorpanhatnak a tőzsdék, a határidős részvényindexek jelen állása alapján mérsékelt esésre számíthatunk a nyitás Nyugat-Európában.

  • A nyersanyagpiacon az olaj ára mérsékelten esik, annak ellenére, hogy az OPEC tegnap közzétette a legfrissebb havi jelentését, amelyben napi 50 ezer hordóval megemelték a keresletre vonatkozó előrejelzéseiket.

Mire figyeljünk?

Ami a makraoadatokat illeti, itthon az MNB teszi közzé az augusztusi statisztikai mérlegét, míg az EU-ból ipari, és foglalkoztatottsági adatok érkeznek.

Megtorpantak a tőzsdék

Címkék: dax, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium