FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Tovább gyűrűzik a dízelbotrány, most a Fiat miatt akadt ki Brüsszel

Portfolio
Jogi eljárást indít Olaszország ellen az Európai Unió szerdán, mert megítélése szerint nem tett meg mindent a Fiat Chrysler kibocsátási tesztjeinek manipulálására utaló gyanú eloszlatása érdekében - értesült brüsszeli forrásból a Reuters. A hírt az Európai Bizottság sajtóközleményben is megerősítette, vagyis úgy tűnik, Olaszországnak egyelőre nem sikerült meggyőznie Brüsszelt afelől, hogy az autói kibocsátási értékeinek módosítására alkalmas eszköz létjogosultsága tökéletesen indokolt lenne, ezért pótlólagos információt kell szolgáltatnia a Fiat modellekben alkalmazott megoldásokról.

Az Európai Bizottság hivatalos felszólítást küldött Olaszországnak, amelyben az emissziós ügyben tanúsított, megítélése szerint nem kellően hatékony intézkedés miatti aggályaira kér választ - áll a brüsszeli sajtóközleményben. Olaszországnak két hónapja van arra, hogy reagáljon a Bizottság kérdéseire, ám amennyiben azok nem adnak megnyugtató választ a kérdésekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés