Tőzsdére mehet a Jaguar

2017. június 19. 21:06    
nyomtatás
 
Az indiai Tata Group mérlegeli annak lehetőségét, hogy bevezesse a tőzsdére a Jaguar Land Rover papírjait - írja a Bloomberg. A céget 2008-ban 2,4 milliárd dollárért vették meg az ázsiai befektetők a Fordtól.


A hírügynökség forrása szerint hónapok óta tart az IPO előkészítése, több egyeztetést is tartott a Tata erről. Állítólag a tőzsdei bevezetés helyszíneként szóba került London mellett New York is, de nincs egyelőre végleges döntés. A Tata Group szóvivője elmondta, hogy nincs tervben a bevezetés, az indiai cégnek egyébként 29 különböző leányvállalata szerepel a tőzsdén.

A Tata egyébként 2008 óta hétszeresére növelte a Jaguar Land Rover árbevételét, ezért is lehet időszerű, hogy részben kiszálljanak a befektetésből. Ugyanakkor a forrás szerint még nincs végleges döntés az IPO-ról, így a részleteket sem tudni, például az időzítésről vagy a lehetséges árazásról. A tőzsdei bevezetés abban is segíthetne, hogy a Jaguar fejlesztéseket hajtson végre például az elektromos autózásban és az önvezető járművek terén.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium