FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Trump nagy terve nem is olyan nagy dobás?

Portfolio
Történelmi adóreform készülődik az Egyesült Államokban, Donald Trump azt ígéri, hogy kedvezni fog a cégeknek. Ha sikerül keresztülvinnie tervét és jelentősen csökken a társaság adókulcs, az a vállalatok profitján is érződni fog - ezt megelőlegezve pedig az elemzők emelheti a profitvárakozásaikat, ami lendületet adhat a tőzsdéknek. De lehet, hogy az intézkedés látszólag radikálisabb, mint valójában, tekintve hogy az amerikai nagyvállalatok közül nem sok mindenki fizeti meg már most sem a 35 százalékos adókulcsot.

Donald Trump adóreform-tervezetétnek többféle olvasata lehet, egy szándék azonban biztos: hogy csökkenteni akarja a vállalatok adóterheit. A konkrét cél, hogy a jelenlegi 35 százalékról 20 százalékra csökkentené a társasági adókulcsot. Az amerikai elnök bátran hangoztatja, hogy az adócsökkentésen nagyot nyer majd az amerikai vállalati szektor. Az igazság azonban az, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés